DIY, КАПКА

twice the toxicity for the price of one?

юни 5, 2013

много ни хареса тази забележка към конвенционалните дезодоранти. защото те са хем дезодоранти, хем антиперспиранти, ergo съдържат двойна доза токсини. който-и-да-е-конвенционален-дезодорант маскира миризмата на пот с токсични аромати, който-и-да-е-антиперсипарнт блокира действието на потните жлези. натуралните дезодоранти са различна порода.

те също се опитват да скрият естествената ни миризма, но с миризмата на цветя и билки. успяват да спрат размножаването на бактерии, при това със същите цветя и билки. правим преглед на 4-те вида натурални дезодоранти. разгледай ги и действай – всяка от рецептите можеш да приготвиш съвсем сам. пропускаме темата за това колко полезно, всъщност, е потенето. как с него изхвърляш токсини и как поддържаш естетствената интелигентност на своето тяло. да запушваш порите на кожата, през които реално тече животът й, както и да вкарваш в тялото си куп токсини, е най-малкото варварско. колко е вредно, чети в рак на гърдата.

накратко, употребата на конвенционален дезодорантът се свежда до двукомпонентен процес от (1) задържане на отрова и (2) снабдяване с отрова.

спринт към рецептите за безопасен, 100% натурален дезодорант!

• ТЕЧЕН НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ •

най-популярните рецепти за натурални дезодоранти са с флорални води, (растителен алкохол) и етерични масла/инфузии.

флорална вода от роза, лавандула, маточина, лайка, здравец, в комбинация с етерични масла от същите растения, но и тамян, мира, салвия, чаено дърво, мента, мащерка, евкалипт, пачули, карамфил и (…) са лесен начин да приготвиш дезодорант тип спрей. можеш да добавиш и зърнен алкохол (водка) и/или дестилат от хамамелис. намери стъклена бутилка с хубав вапорайзер. дръж течността на хладно и я използвай не повече от 2 месеца.

• НАТУРАЛНА АРОМАТНА ПУДРА •

не на талка! дразни белите дробове, често е с примеси на арсен (Алцхаймер, диабет, силна отрова, дори в най-малко количество). вместо талк използвай царевично нишесте, царевично брашно, брашно от ориз или овес. смеси ги със зелена или бяла глина, сода бикарбонат, сухи смлени цветя от лайка, роза, невен, лавандула и (…). накрая добави етерични масла, хубаво разбъркай и пресипи в контейнер с пух за пудра.

• НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ СТИК •

image

за момента най-ефикасната рецепта, която сме ползвали. смеси равни количества масло от ши с бяла или зелена глина, 1/4 пчелен восък, 1/4 какаово масло, етерични масла (ветивер, черен пипер и бергамот; или пачули, салвия и кедър; или дафинов лист, кориандър, джинджър и черен пипер). изсипи в празен контейнер от конвенционален дезодорант-стик. измий го много добре!

• НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ ПАСТА •

image

ако пастата стане по-гъста, изсипи я в стик-контейнер. смеси равно количество сода за хляб, царевично нишесте, два пъти по толкова кокосово масло и добави към тях етерично масло/етерични масла. съхранявай в хладилник.

︿︿︿

снимки към текста: shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори