ШИПКА

CLARIMATTE ОТ REN ЗА СМЕСЕНА КОЖА

август 1, 2015

Серията на REN Clarimatte (Кларимат) – „чиста и матирана“ – се грижи за смесената към мазна кожа и посреща нуждите й от всекидневно почистване, балансирано хидратиране и дълбоко почистване. Обикновено отзивите за Clarimatte са 5 звезди. Има защо.

Гел за почистване на лице. Регулира Т-зоната.

Почистващият гел на Clarimatte за „контрол на Т-зоната“ премахва мръстотията и излишния себум, като отпушва порите на лицето и видимо ги намалява. Основните му биоактивни съставки са флавоноиди от глог (отпушват порите), салицин от бяла върба (почиства кожата, свива порите и предотвратява образуването на пъпки), етерично масло от син кипарис (намалява червенината и потушава леките раздразнения по лицето). Опаковката е голяма и ще те ползва дълго, ако почистваш лицето разумно. Прави го –

  • сутрин и вечер
  • вечер, като сутрин редуваш със зелена или черна гъба конджак (виж по-долу)
  • сутрин, като вечер редуваш с балсам за дълбоко почистване (например този с роза, лайка, протеини и лицетин отново на REN) или масло за почистване, каквото можем да ти приготвим в Шипка

Добавената стойност на гъбата конджак е, че ексфолира адски нежно и редовно, а на балсама и маслото – че свалят успешно и най-тежкия грим.

1000628ren

Балансиращ крем за лице

Овлажнителят за лице от серията Clarimatte е флуид с лека, почти течна консистенция (fluid – течен). Това не го прави лигав, а всъщност е и с доста богат състав – започни с по-малко количество и не прекалявай. В балансирането на капризната кожа балансът е наистина важен. Можеш да използваш флуида сутрин и вечер. Основаната задача на рецептата му е да намали производството на себум. Съдържа забележителни биоактивни съставки:

  • флавоноиди от глог
  • салицин от бяла върба
  • глюкоманан от корена на конджак (в Шипка можеш да намериш гъбите конджак на Konjac Sponge Company за смесена кожа със зелена френска глина или въглен от бамбук)
  • global protection complex или комплекс от съставки, които атакуват най-честите възпаления на кожата, причинени от замърсената, токсична и слънцепропусклива околна среда –  „златно“ водорасло, арктическа червена боровинка, листа на кукуи, масло от кудзу с UV защита

Признаваме, че нямаме личен опит с тази рецепта. Консултирахме се с отзивите онлайн (сайтът на REN, добри онлайн магазини за натурална козметика, Amazon, форуми за натурална козметика и няколко блога) и дотук над 70% от тях (съвсем не малко!) са в нейна полза.

Маска с глина за невидими пори

На финала – маската от Clarimatte за „невидими“ пори. Ако лицето ти има по-широки пори, знаеш колкото и ние – те са с теб цял един живот и е невъзможно да ги скриеш. Но е напълно възможно различни рецепти да намалят видимата им големина, да ги свият временно или за по-дълъг период, благодарение на добрата си попиваност, на нежната текстура и на щадящото ексфолиране. Маската за смесена към мазна кожа на REN прави именно това. Опитахме я, страшно сме доволни. Ползвахме я в терапия за лице, страшно сме доволни. Основен състав:

  • минерали от зелена френска глина
  • протеини от тропическа спирулина (реструктурират кожата)
  • незменими мастни киселини от листа на червен чай

За серията Clarimatte чети мнения от първа ръка тук или all over internet:

_ Nothin’Fancy. Really. (всички продукти)

_ The Duchess Makeup (флуид)

_ All Things Holly (маска)

︿︿︿

Продуктите Clarimatte на английската марка REN можеш да намериш ексклузивно в магазини Шипка на Раковски 159 и Златаров 23. Цени в реда на представяне – 33 лв (150 мл), 48 лв (50 мл), 48 лв (50 мл).

Снимки: магазин Шипка

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори