ПРИЯТЕЛИ, ШИПКА

LOVE SOAP – ME TOO!

юли 7, 2015

Love Soap са нежни рецепти от Англия за бебета и малки деца. Млада марка, създадена от три сестри и майки на хлапета с чувствителни кожи. Продуктите на „любовта към сапуна“ носят строгия SOIL сертификат и могат да се похвалят с прост и работещ състав. 

Love Soap е семеен бизнес, управляван от три сестри. Кои сме ние? Заети майки с малки деца. Правим натурални измивни продукти за малчугани, които са пълни с органични растителни екстракти от ядки, семена, цветя и плодове. Те са специално формулирани да бъдат изключително нежни към детската кожа.

Love-Soap-Family-v3

И Love Soap, и ние познаваме предимствата на растителните суровини с най-чист произход. Изследванията сочат, че 60% от съставките, които нанасяме на кожата си, се поглъщат от нея. Да се мием с натурални продукти е също толкова важно за децата ни и природата, колкото да се храним с добра храна. Всички продукти на Love Soap са хипоалергенни, подходящи за вегетарианци и – разбира се – не са тествани върху животни. Шампаоните са tear-free.

Двете линии на марката – с лавандула и ливадина и с грейпфрут и арган, предлагат шампоан и душгел в едно, сапун за ръце и пяна за вана. Пяната за вана е първата рецепта в Шипка от тази категория. Happy bathing&bubbling!

11733393_1033688286643716_1542413285_n

За Love Soap е важна и опаковката – „вярваме, че времето, прекарано в банята, може да бъде още една възможност да играем, да се забавляваме и да стимулираме детското въображение.“ Чудната илюстраторка Стефани Джинджър (наистина великолепна!) създава опаковки, които правят всичко това и изглеждат добре в банята. Рециклирани.

Всички продукти на Love Soap в Шипка са на цена 22 лв. Можеш да ги намериш ексклузивно в нашите магазини на ул. Раковски 159 и ул. Асен Златаров 23. Скоро – и онлайн.

Снимки 1 и 3 към текста: Калоян Валентинов за магазини Шипка

︿︿︿

А това е кратко интервю за родителството и бизнеса със създателите на Love Soap. Източник – wearandwhere.co.uk:

Искахме да разберем точно какво е нужно, за да превърнеш една своя идея в реалност, в истински бизнес. И попитахме Шарлот, Клеър и Емили – тре сестри, които са успели да го направят. Love soap е едно от най-вълнуващите открития на миналата година, но как се е стигнало дотук? Емили разказва…

Кога за първи път ви хрумна идеята за Love Soap?

Искаше ни се да направим нещо подобно, след като станахме родители. Търсехме продукти, на които можем да се доверим, а не всичко на пазара беше ок. Децата ни имаха чувствителна кожа и повечето от продуктите, които пробвахме, причиняваха раздразнения. Бяхме наясно с предимствата за здравето на органичните продукти, но повечето от това, на което попаднахме, беше подвеждащо – с надпис „натурално“, но вероятно съдържащо само малък процент органични съставки. Истински органичните продукти, които опитахме, пък нямаха желания ефект. И затова решихме ние да създадем свои! Беше Коледата на 2012, когато най-накрая си казахме „Хайде наистина да го направим!“. Оттогава не сме спирали. След месеци тежка работа, вълнения и няколко сълзи, нашият уебсайт и първата ни продуктова линия стартираха в края на миналата година (преди година и половина – бел.ред.).

С какво се занимавахте, преди да стартирате Love Soap?

Бяхме майки на пълно работно време. Мотивиращ фактор да основем свой бизнес беше това, че искахме да работим, но по начин, по който да сме близо до децата си, не обратното. Вместваме се в работните часове, но не задължително в класическия от-9-до-5 и от понеделник-петък смисъл.

Преди да станат родители Клеър е била ветеринарна медицинска сестра, а Емили – терапевт за NHS. Шарлот е работила със съпруга си в неговия бизнес със сапуни през последните 12 години, затова знаела какво да търси що се отнася до грижа за младата кожа, какви съставки ще действат най-добре, как да се направят продуктите, какво оборудване е нужно и т.н. Емили и Клеър също работили в бизнеса със сапун през ваканциите, докато учат – всички имали познания за правенето на сапун.

Как започна процесът на превръщане на идеята в реален продукт?

Направихме проучване. Знаехме, че искаме да използваме само растителни масла, добити чрез органично земеделие, но някои етерични масла, например, не са подходящи за младата кожа. Затова беше важно да направим нещата, както трябва. Беше забавно да опитваме различни комбинации от масла в работилницата ни и да ги тестваме със семейството и приятелите. Нашите деца имат много чувствителна кожа, именно затова бяхме сигурни, че продуктите ни ще са подходящи и за всички останали.

Имало ли е момент, когато сте се изкушавали да се откажете? И ако да, какво ви накара да продължите напред?

Да, имаше много такива моменти! И все още имаме такива моменти…. Често чувсташ, че тъкмо си преодолял едно предизвикателство и друго веднага застава пред теб. Може да звучи клиширано, но това, което ни караше да продължим, бяхме ние – една за друга. Ако някоя от нас имаше „какво сме си мислели?!“ ден, то другите винаги бяха там с увереността и спокойствието, че ще измислим решение. Това е като отглеждането на малки деца – всичко е само фаза, която ще премине.

Какво е най-хубавото в това да имаш свой собствен бизнес?

Дава ти страхотно чувство за свобода. Да си способен да избираш график на работа, който да подхожда на семейния живот, е невероятно. Трудна работа е, но родителството всъщност ни подготви за това. Понякога изненадваме себе си колко много неща можем да свършим само за един час!

Какво е най-лошото в това да имаш свой собствен бизнес?

Имаш оргомната отговорност да направиш своя бизнес успешен. Имали сме много безсънни нощи, занимавайки се с финанси, проблеми с продажбите и приходите. Също е много трудно да престанеш да мислиш за работа.

Кое беше най-приятното в процеса на работа по Love  Soap?

Творческият процес на разработване на продуктите, дизайнът на етикетите и нашият уебсайт. Участвахме активно във всяка стъпка и сме много горди от завършения продъкт.

Какъв съвет може да дадете на хората, които искат да създадат свой бизнес?

Действайте! Ако имате идея и работите със страст и отдаденост, тогава опитайте! Знам, че е банално, но наистна е по-добре да опитате и да се провалите, отколкото изобщо да не опитате. Възхищаваме се изключително много на всеки, който разработва свой собствен бизнес и се стреми да работи с други малки и местни бизнеси, щом е възможно.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори