ШИПКА

чиста козметика

февруари 24, 2012

Чистата козметика се прави по рецепти с растителен състав, които без вреда за кожата и организма работят заедно с тях в постигането на оптимален резултат. Чистата козметика е изцяло натурална. Растителните суровини, които тя използва, са култивирани по възможност с органично земеделие. В чистата козметика няма синтетични вещества. Тя отрича всички лабораторни процеси, които биха могли да компрометират крайния й продукт. Използва само биоразградими опаковки. Вярва в правенето на добро и възпитава тази философия във всеки, който й се довери. Не тества рецептите си върху животни.

Това са само задължителните условия, които чистата козметика покрива. Следват нейната ефективност, външният й вид, отношението й към света и социалният живот, който води.  

Чиста козметика не е термин. Това са просто две думи, с които Шипка определя своето отношение към грижата за лице и тяло.

Шипка е място с интересна и строга селекция – държим всички наши марки да са изцяло натурални с растителни суровини от органично земеделие (състав), да бъдат приятни за ползване (текстура и аромат), да работят (ефективност), да имат умно отношение към света, да изглеждат добре до огледалото ти и да ти носят радост.

С две думи – рецептите, по които са създадени продуктите в Шипка, използват най-чистите растителни суровини и ги смесват така умело, че крайният продукт е приятен за ползване, ефективен, секси, забавен и почтен. Това е.  

Шипка се доверява основно на два сертификата за органичен произход – SOIL и USDA, както и на един сертификат за натурален произход – BDIH. Сертификатите са доказателство, че продуктите, които носят знака им, спазват определени условия на производство. За нас в Шипка това е наистина важно.  

Чистата козметика ще промени завинаги начина, по който се грижиш за себе си. Присъствието й е така фино, че тя не дразни, напротив – помага дори на най-чувствителните кожи. Не зачервява, не досажда и прави всичко по силите си, за да създаде хармонична връзка между духа и тялото.

︿︿︿

снимка към текста: shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори