МАСАЖИ

фейшълът – начин на употреба

декември 8, 2018

Фейшълът е асистирана терапия, която ударно възстановява и подмладява кожата. Или обратното. Избирай умно своя фейшъл. От него зависи не само здравият вид на лицето, но и самочувствието, с което се придвижваш в живота. 

На всеки се е случвало някой „да пипа“ лицето му без да знае какво прави. Да го „третира“ и „работи“ до пълна неузнавамост (от неудобните). Long story short, по трудния начин с времето разбрахме, че:

 • преди да отидеш на фейшъл, задължително проверяваш тези 3: не си неразположен. лицето не е възпалено. не си в медикаментозно лечение.
 • фейшълът е приятно и релаксиращо преживяване. интимно преживяване. той се случва в подходяща среда, с подходящи продукти, без напрежение, в пълен покой. по време на фейшъл ти си почиваш.
 • терапията на лице свързваш с хубав аромат. с топлина. с разкош.
 • след фейшъл не дразниш лицето. не го пипаш, не го ексфолираш, не влизаш в сауна или фитнес, не лягаш по корем, дори не миеш лицето преди лягане.
 • отиваш на фейшъл по-късно през деня – когато слънцето не е силно, а ти приготвяш тялото за почивка.
 • умният фейшъл е чудесен, защото:
 1. отпушва порите и помага за хидратацията на кожата, намалявайки нейните несъвършенства
 2. релаксира лицевите мускули и премахва мускулното напрежение
 3. тушира лицевата подпухналост
 4. изравнява тена и буквално „изглажда“ повърхността на лицето
 5. благодарение на всички това, забавя стареенето на кожата и я поддържа здрава
 6. не на последно място, помага на домашната козметика да работи по-добре

Жизненият цикъл на един фейшъл е, в общи линии, следният:

 • в първите три дни кожата е дълбоко хидратирана / проявяват се непосредствените ползи от фейшъла, когато той „изпълва“ кожата с живот
 • в следващите 30 дни клетките регенерират / разгръщат се дълготрайните му ползи, когато той стимулира клетъчното възобновяване
 • след 4 до 6 е време да запишеш час за нов фейшъл, за да почистиш основно лицето от натрупаните мъртви клетки и градска мръсотия

Фейшълът в Ш-ш-ш! нарекохме „Шипка“. Той е продукт на личен и професионален опит. Представлява 1-часова терапия на лице и деколте в три фази:

 • почистване
 • масаж гуа ша + частичен тибетски масаж с раковини
 • дълбока хидратация

Почистваме лицето без екстракция, защото учим кожата да се самопочиства. В тази философия ни посвети чудесен козметик с богат международен опит. Доктрините й са:

 1. Чрез фейшъл отстраняваме замърсяването, мъртвите епителни клетки и излишната мазнина от повърхността на лицето.
 2. Когато използваме чисти и умни продукти, успяваме да почистим дори по-широките и задръстени пори.
 3. И позволяваме на нови, здрави клетки буквално да изпълнят кожата, да изравнят повърхността и да прояснят тена й.
 4. Кожата повишава своята попиваност и жадно поглъща всеки продукт, който в последствие нанасяме – серум, крем или маска.

След почистването, фейшълът „Шипка“ продължава с масаж гуа ша. Той протича с лек натиск по меридианите на лицето. Страничен ефект от натиска е допълнителното почистване на кожата – можем спокойно да кажем, че това е скромният ни принос към механичната екстракция. Но в случая тя е равномерна, протича с приятен натиск вместо стискане, а умелото „пресрещане“ на пластините от чист нефрит е истинска наслада за всеки, който е опитвал гуа ша на лице.

[Тази източна техника е цяла вселена, за нея ще говорим отделно. Допълваме само, че основният й ефект е противобръчков, затова и я наричат „източният лифтинг“ или още по-красиво – „китайският ботокс“!]

Завършваме с нещо толкова важно, колкото и всичко, казано дотук: добрият фейшъл се прави от добър масажист, отличният фейшъл – от отличен масажист. Той е силно интуитивен. Той наблюдава, изучава и се опитва да разбере твоята кожа. Защото всяка кожа е различна. И причините за това са различни. Всичко останало е въпрос на вашата специална връзка…

Час за фейшъл „Шипка“ с Яна Атанасова можеш да резервираш на телефон 0889 59 11 22, по имейл – help@shipka.bg, както и със съобщение във Facebook.

Времетраене на процедурата: 60 минути. Цена: 80 лв. 

Фейшъл „Шипка“ в комбинация с частичен масаж на тяло: 90 минути. Цена: 110 лв.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори