ШИПКА

северно сияние

октомври 8, 2012

Чувствителната кожа е толкова нежна, че се изчервява от най-невинния полъх, бил той топъл или стъден. Аристократично бледа, тя създава грижи, но е добър и лесен радар за съставки, които по принцип трябва да избягваш. Обикновено чувствителната кожа е суха до изключително суха, но често и по-мазната кожа може да бъде чувствителна.

Чувствителността е състояние на кожата, състояние на кажи-речи постоянен каприз: слънцето й пречи, вятърът й пречи, пречат й изкуствените материи, синтетичната козметика. Чувствителната кожа често почервенява, изсушава се, щипе.

Днес си мислим, че ако има емоции, които бихме подчинили на един разумен контрол, нека те бъдат емоциите на кожата!

Натуралните рецепти за чувствителна кожа съдържат много базови и малко етерични масла и екстракти от маслодайни растения. Базовите масла са много, за да се преборят с липсата на вода, мазнина и еластичност на кожата; етеричните са малко, защото принципно вадят кожата от обичайното й състояние на комфорт (нормална кожа), хиперактивност, мързел или безпомощност (мазна, суха, чувствителна кожа), налагайки ритмичен работен режим. Чувствителната кожа не обича агресивната външна намеса. Принчипеса.

Ако кожата ти е чувствителна, полагай за нея изключително нежна, внимателна грижа. Не се безпокой – има начин да овладееш положението, само трябва да намериш подходящите чисти рецепти.

Ние в Шипка много харесваме серията Freistil (Свободен стил) на немската марка I+M Berlin, която има богати рецепти с базови масла, екстракт от ванилия и невен. Серията е без аромати, т.е. без етерични масла, но е с лек (в някои продукти даже горчив) дъх на ванилия.

Създадена специално за чувствителни кожи, както и за периоди на хомеопатично лечение, Freistil (Фрайщил) снабдява кожата с всичко, от което тя има нужда и едновременно с това й помага да избегне съставки, които биха могли да я подразнят.

на снимката: душгел Freistil на I+M; останалите продукти за тяло са лосион и крем за ръце

Отличен избор, ако страдаш от екзема, дерматит или кожни алергии.

Серията e подходяща и за деца. Предлага 10 продукта – 5 за лице и 5 за тяло. Можеш да минеш през подробното им описание на shipka.bg

на снимката: дневен крем за лице Freistil на I+M; останалите продукти за лице са мляко за почистване, флуид, богат крем и околоочен крем

Продуктите Freistil са на водна основа, но освен това съдържат алое вера и тези растителни масла:

жожоба

бадем

слънчогледово масло

морски зърнастец, 

както и

екстракт от морков

хиалуронова киселина с растителен произход

растителен глицерин

на снимката: балсам за коса Freistil на I+M; линията предлага и шампоан

Кои от продуктите Fresitil сме тествали? Шампоанът, който успокои упорит сърбеж на скалпа, флуидът за лице, който все още ни спасява в период без друг крем, както и нощем (напоследък), дневния крем за лице, който ползвахме цяла зима миналата година.

А ти тествал ли си някой от продуктите на Freistil и ако да, какво мислиш?

︿︿︿

снимки към текста: shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори