DIY, КАПКА

ОРИЗ И ХИБИСКУС

юни 14, 2015

Две съставки правят силен тандем за честта на твоята кожа. Брашно от ориз и цвят от хибискус. Толкова ли е просто наистина? 

Вдъхновени от култовата рецепта на Balm Balm Почистваща маска за бистър тен с ориз и хибискус, решихме да си набавим чистите й съставки и да сглобим нещо, както в началото мислихме, хм, подобно. Поръчахме фино смляно органично брашно от ориз и пресен цвят от хибискус и voilà – не просто подобна, а същата маска. И сме страшно щастиливи, че точно тя се завърна при нас. В брашното можеш да добавиш и 2-3 капки етерични масло според типа кожа. Портокал например.

Безглутеновото брашно в тази маска е от варен на пара ориз, смлян и микронизиран до получаването на фин прах. Меко на допир, като усещане се доближава до брашното от бамбук. Има свойствата да матира смесената към мазна кожа, а като база в различни маски допринася за тяхната текстура и помага за доброто им задържане върху лицето, без да причинява класическото стягане.

riz

Цветът от хибискус е богат на антоциани, мощни оцветители и антиоксиданти, а също и на витамин C, захари, фитостероли, алфа-хидрокси киселини. В козметиката хибискусът се използва срещу стареене на кожата, когато кожата е уморена, стресирана, с неравен тен.

Сместа от оризово брашно и малко ситно смлян хибискус се разрежда с вода до получаването на маска от гъста паста с тъмно розов или светло лилав цвят. Маската се нанася върху чисто лице и стои върху него около 10-15 минути, възможно е и повече. Маха се с помощта на муселина или топъл, мокър памучен тампон.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори