МАСАЖИ, ШИПКА

МАСАЖЪТ, НАЧИН НА УПОТРЕБА

октомври 28, 2013

Ако не беше Шипка, едва ли щяхме да разберем колко важен за човечеството е масажът. Само след няколко месеца масажи в Шипка -1, както наричаме долния ни етаж (не по-ниско, а по-дълбоко), можем спокойно да перифразираме: нито ден без масаж!

Всичко започна с желанието ни не толкова да описваме, колкото да приложим свойствата на органичните масла – основни съставки в нашите продукти. Научихме, че това се случва най-добре с тяхното дълбоко втриване, ergo чрез масаж. Желанието прерасна в обособяване на пространство за масажни процедури и смесване на масла по лични рецепти или готови масажни блендове с най-чист произход. Днес спокойно разказваме колко приятна и най-вече полезна работа е масажът.

кръвообращение, напрежение и болка в мускулите

Масажът подобрява кръвообращението и облекчава напрежението и болката в мускулите. Масажът отпуска мускулите и позволява на тялото да извършва по-лесно и повече движения. Доброто кръвообращение има връзка не само с физическото здраве, но и със здравата кожа.

• стрес, общо физическо и психическо равновесие •

Релаксирането на мускулатурата повлиява успешно не само болките в гърба или кръста, а има и страничен ефект върху безсънието и неправилната стойка на тялото. Масажът повишава нивата на ендорфини, които свързваме с цялостното благосъстояние на организма.

• хронични болки, депресия •

Масажът е начин да се погрижим за себе си, когато изпитваме хронични болки. Той може да помогне при депресия, както и чувствително да подобри съня.

Изпитахме невероятната способност на масажа да събужда тялото и ума към действеност. Оказа се, че това да се отпуснеш изцяло и пълноценно по време на масаж изобщо не пречи след масаж да изпиташ огромно желание за работа, движение и общуване. Може би най-приятният бърз за прилив на пълноценност.

масажи в шипка

снимки към текста: shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори