ШИПКА

КОНДЖАК – МОНДЖАК

септември 11, 2012

Обичаме простите продукти. Без наръчник за ползване, без претенции за вселенска иновация и без бележка под черта “само за жени” или “мъжки продукт”. Като гъбата конджак – създадена от растителни влакна, изключително мека, обогатена с френска глина: гъба, която почиства лицето и тялото, както на жената, така и на мъжа.

Растението конджак е известно със здравословните си свойства от хилядолетия. Вирее в тропически и субтропически климат – от Япония през Китай до южната част на Индонезия. От едно семейство е и има далечна прилика с антуриума, който у нас отглеждаме като стайно растения. Грудката на конджак – която се нарязва, суши и смила – може да бъде твоя храна и козметична съставка, а от няколко години особено популярни на запад са гъбите конджак, създадени от влакната на едноименното растение.

Гъбата конджак е 100% натурален продукт от растителни влакна, обогатени с различна по цвят и свойства глина според типа кожа. Използва се за почистване на лице – напълно самостоятелно или в комбинация с мнооого малко измивен продукт за по-дълбоко екфолиране или когато гримът е по-силен. Омеква във вода и става изключително нежна, биоразградима е, освежава тена и е подходяща за всякаква възраст, тип кожа и състояние на кожата.

В Шипка предлагаме няколко вида конджак за лице – обикновена, с френска розова глина за изтощена и дехидратираха кожа, с френска зелена глина за смесена към мазна кожа, с френска червена глина за суха и чувствителна кожа, с бамуков въглен за мъже и склонна към допълнително омазняваме кожа. Глината обогатява продукта и го снабдява с ценни минерали.

Предлагаме също конджак без глина за бебета, както и конджак за тяло, отново без добавки.

на снимката: конджак за тяло с шест ребра

Как се използва и как се поддържа конджак? Гъбата се мокри обилно с вода – стисни я нежно и хубаво масажирай лицето. Ако си с грим или искаш да направиш по-дълбоко почистване, нанеси измивен продукт и след като приключиш с масажа, изплакни хубаво гъбата; не я пери, като извиваш и мачкаш, ами внимателно. Винаги мокри конджак преди употреба, а след употребa позволявай на гъбата да изсъхне.

Конджак е твоят верен инструмент за всекидневно почистване на лицето и тялото. Ексфолира нежно, не дразни кожата, усещаш, че влакното е 100% естествено, свободно движиш около очите, където кожата е деликатна и (обикновено) чувствителна, не опъва и наистина оставя приятно усещане.

В даден момент конджак си изживява времето и трябва да я смениш. Ние използваме гъбата от няколко дни, но хора я Google твърдят, че са ползвали един конджак няколко месеца?!

Отново в Google – пълно е с филмчета, мнения, демонстрации и какви ли не мултимедийни разкази за конджак.

Гъбите за почистване на лице и тяло Konjac в Шипка струват 21 лв. за лице и 28 лв. за тяло. Произведени са от английската Konjac Sponge Company. 

︿︿︿

снимки към текста: shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори