КАПКА, ШИПКА

арома дифузерът: мит и реалност

декември 15, 2020

Героизирането на дифузерите за етерични масла е централен разказ в арома митология. Толкова много се пише и не се пише за свръх-ролята им в живота ни днес, че направо се питаме: Възможно ли е всичко това?!

Не ни разбирайте погрешно. Ние също обожаваме добри масла и дифузери. Но без да сме лекари, ароматерапевти и, изобщо, хора с широка микробиологична култура, предпочитаме кротки сведения и телеграфно предадено знание пред бомбастични твърдения и сляп скок в материя, която човечеството все още не познава добре.

That said, в следващите редове ще се опитаме да представим видовете дифузери за етерични масла (a.k.a. арома дифузери) и ще Ви оставим пред избора на един или друг.

Приемете арома дифузера за може би най-лесния, приятен и всъщност разкошен вход в умната грижа за себе си. Освен че благодарение на него домът Ви ухае на спа, ето какво прави той.

Носи уелнес дух във всекидневието Ви – не само светът наоколо ухае великолепно, но Вие буквално дишате по-добре. Най-просто казано, този електроуред разбива етеричните масла (чрез ултразвукови вибрации или въздух под налягане) на по-малки молекули, превръщайки ги в нежна, дискретна, ароматна мъгла. Заключението дотук:

  • арома дифузерът зарежда въздуха с любим и/или лечебен аромат
  • и създава настроение, допълвайки Вашия интериор

Но не само. Когато дифузерът използва вода, нейните изпарения овлажняват въздуха и в известна степен го пречистват.

Не на 3-то, а в нашата лична класация даже на 1-во място застава ароматерапевтичният ефект от употребата на арома дифузер. Дифузирането на етерични масла осигурява тяхното пълноценно вдишване и терапевтичен прием.

Аромат, спокойствие, малко по-влажен и малко по-чист възхух, любими етерични масла, които помагат на ума, емоциите и тялото: да, очаквайте всичко това от един-единствен уред, Вашият арома дифузер.

Ще се спрем на два вида арома дифузери, които самите ние използваме и спокойно можем да препоръчаме. Пропускаме арома дифузерите с нагряване, защото топлината компрометира качествата на етеричните масла. Няма да говорим и за електрическите изпарители на етерични масла, защото те дифузират маслата „на части“ и ни лишават от комплексното им въздействие. И така.

УЛТРАЗВУКОВ АРОМА ДИФУЗЕР

Ултразвуков дифузер от селекцията на Шипка

Може би най-разпространеният арома дифузер. Използва вода и ултрозвукови вибрации, за да разбие ароматните молекули на микрочастици, превръщайки ги във фина мъгла. Действа като „студен овлажнител“.

  • предимства на ултразвуковия дифузер: (1) използва малко количество етерично масло, (2) работи относително безшумно и (3) едновременно ароматизира и овлажнява въздуха
  • недостатъци на ултразвуковия дифузер: (1) етеричното масло е съвсем малка част от мъглата, (2) корпусът и резервоарът са от пластмаса, която етеричните масла с времето разяждат и (3) наличие на допълнителна влага, която понякога искаме да си спестим

 

НЕБЮЛАЙЗЕР

Небюлайзер от селекцията на Шипка

Този дифузер използва въздух под налягане и струйна дюза, за да „издърпа“ етеричното масло и да го разпръсне. Красив и икономичен за поддръжка (за сметка на което се нуждае от по-голямо количество етерично масло), той не изисква нито топлина, нито вода, и е създаден от естествени материали – дърво и стъкло. Неговият метод за дифузиране освобождава етеричните масла в цялост, без да променя химичния им състав. Ароматните частици са съвсем малки, което улеснява пълноценното им вдишване и превръща небюлайзера в отличен уред за ароматерапия.

  • основно предимство на небюлайзера: предоставя най-качественото изпаряване на етеричните масла
  • основен недостатък на небюлайзера: когато работи, издава шум

Това е, което искахме да Ви споделим. Нито повече, нито по-малко. Напредвайки в арома материята, ще актуализираме за съвместно ползване всяка нова и полезна информация.

Нашата селекция на ултрозвукови дифузери и небюлайзери ще намерите тук.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори