МАСАЖИ

Алекс Иванов as seen in Vanity Fair

април 20, 2021

Докато се колебаем как да представим Алекс – уелнес специалист, спа мениджър или просто 5-звезден терапевт, избираме цитат на Vanity Fair: “Този човек буквално ще Ви “събере”, съчетавайки традиционни тай терапии със спортен масаж, дълбокотъканни техники, рефлексология и всичко друго, което би било нужно за Вашето възстановяване.”

Във въображаемия Fantasy Hotel на Vanity Fair (Oct. 2020) Александър Иванов е част от екипа на хотел, който бихме избрали за почивка от най-смелите ни фантазии. Попада там като регионален спа и уелнес мениджър на маниакалната хотелска верига Aman в Индонезия.

Aman, Indonesia

“Какво изобщо правиш тук?” – започва първият ни разговор с Алекс в София, след като сме разгледали професионалната му кандидатура за масажист в Студио Ш. Въпреки своя огромен опит и над 1000 часа обучения в няколко сфери на уелнес индустрията, той ни пише с онази характерна дисциплина на човек, който знае какво умее и не се смущава да го предложи в много по-малък мащаб.

“Пандемията ме върна в България” – става ясно, че последствията от Covid-19 за луксозния туризъм са наистина сериозни. Кризата заставя Алекс да остане в България, а ние се запознаваме, когато той се колебае дали да потегли обратно към Индонезия, да започне работа в друга сфера или да пренесе опита си на уелнес специалист тук в очакване на следващото далечно пътуване. Щастливи сме, че избира да работи с нас и се надяваме да остане в България достатъчно дълго, за да поемем от неговия опит и знания.

Личен архив, Александър Иванов

“Започнах да се занимавам с масажи преди 10 години. Завършил съм История и култура на Древния Изток, но първата ми сериозна професия беше на стюард – една взискателна сфера, особено ако си част от Emirates и то цели 9 години.

През 2008 приключих с летенето и реших да обиколя Югоизточна Азия. Заминах за Бангкок с идеята да уча фотография. Когато пристигнах обаче, местата вече бяха запълнени. Случайно видях обява за курс по тай масаж и се записах в общи линии, за да си запълня времето.

Long story short, справих се и получих препоръка да си потърся работа в спа; реагирах с насмешка, защото подобна идея не беше в радара ми до този момент. Курсът приключи с практически изпит – масаж на много възрастна жена, хигиенистка от съседната сграда, която бяха намерили в последния момент. Бях страшно притеснен да не я счупя, толкова крехка и свита. Помня само нейната беззъба усмивка и длани, слепени в знак на благодарност. Разбрах, че мога да помагам.”

Личен архив, Александър Иванов

Следват много обучения, през които Алекс преминава в различни части на света – Тайланд, Бали, Лондон, България, Сингапур, Бутан. Освен изкуството на различните видове масаж – тай, тибетски, спортен, абдоминален, дълбокотъканен – Алекс е афилииран преподавател по Тай масаж и Рефлексология, както и сертифициран Рейки терапевт. Работил е и преподавал на места като Six Senses (Малдивите), Como Metropolitan (Лондон), Amansara (Камбоджа), Amanzoe (Гърция), Amankora (Бутан), Amantaka (Лаос), Aman Sveti Sfetan (Черна гора). 

Със своята компания AIM Wellness Solutions организира и участва в ретрийти в България и по света, спа обучения и консултации.

В Студио Ш. Алекс прeдлага късо меню с 3 вида масаж, апаптиран към специфичните нужди на всеки посетител – Tерапевтичен масаж, Чи Баланс масаж и Oстеотай. Терапиите с Алекс започват след кратка консултация и разговор за определяне и препоръка на най-подходящата опция. 

▸ Холистичен масаж – 60/90 мин

Персонализирана холистична терапия, комбинация от класически и спортен масаж с различна степен на натиск. Помага за освобождаване на натрупаното мускулно напрежение. Фокусът е върху меките и съединителни тъкани, използвайки техники, които повлияват благоприятно проблеми като спортни контузии, хронична болка, заседяване.

▸ Остеотай – 60/90 минути

Използвайки комбинация от традиционни Тай техники и фокус върху ставите, този масаж превежда тялото Ви през серия от пасивни разтягания, акупресура и въртеливи движения на ставите. Движенията са внимателни и бавни, стимулират синовиалната течност и подобряват качеството на движение.

Отзивите на клиентите ни след първата им среща с Алекс са такива, каквито очаквахме:

“Изключително структуриран, динамичен и уверен масаж. Чувствам, че мога да му поверя грижата за тялото ми.”

“Ексклузивно преживяване. От посрещането, самият масаж, съветите, които ми даде след него, енергията…”

“Знае как да те накара да отпуснеш цялото си тяло и да повлияе комплексно за неговото възстановяване.”

Александър Иванов е в Студио Ш. във вторник, сряда, петък и събота.

Може да запишете своя час на:

  • +359 889 59 11 22 
  • help@shipka.bg

Цена 60-минутен масаж – 100 лв

Цена 90-минутен масаж – 140 лв.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори