МАСАЖИ

МАСАЖИ VOL.1

април 3, 2013

Първият ден с масажи в Шипка мина доооста приятно. Заредени с известно самочувствие, решихме да опишем с повече думи масажните техники, които използваме. Започваме с ан мо

АН МО: покой и движение

Терапевтична масажна техника от Китай. Името й означава натиск (ан) и движение в кръг (мо). Позната у нас като точков масаж

tumblr_inline_mkokt2X1Tw1qz4rgp

Техниката ан мо е древна и се използва от хилядолетия. Дълго време тя означава просто масаж и е събирателно наименование на всички видове китайски терапевтични масажи. Днес китайският масаж се нарича туй на (туй – разтриване, на – натиск). Ан мо остава масажната техника с натиск върху биологично активни точки от човешкото тяло, който повлиява цялостното му благосъстояние.

Ан мо използва натиска на пръстите върху определни точки от енергийните ни меридиани. Според традиционната китайска медицина меридиани са каналите, по които тече чи – енергията на живота. Те са 12 чифтни и 2 единични (14 на брой) и съответстват на основните органи в човешкото тяло.

image

Час за масаж в Шипка можеш да си запишеш със съобщение във facebook страницата ни, на телефон 088 959 11 22 или с имейл на адрес help@shipka.bg.

Видовете масажи, които предлагаме, можеш да разгледаш тук.

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори