ПРИЯТЕЛИ, ШИПКА

AMBRE BOTANICALS A.K.A. ЕМБЪР

юни 13, 2015

Разбрахме за AMBRE преди 3 години. От Wallpaper. Току-що се бяха появили. Ние – също. Търпеливо изчакахме да се срещнем. Заслужаваше си. Представяме ти AMBRE (Ембър) в интервю с Мира, техният създател. От личната ни връзка с Мира разбрахме, че тя е не само магьосник на чистите блендове, но и страшно фин човек, за който благодариш на вселената, че си срещнал.

ambreЖивяла съм в градове през по-голямата част от живота си, но израснах с моите баба и дядо в най-дивите и красиви планини на Европа. Баба ми имаше само 3 продукта за красота – червило, енциклопедия на растенията и огромна градина. Всичко, което слагаше на кожата си (и в нашите чинии), беше отгледано и приготвено от нея. Огромният й бележник съдържаше стотици прости рецепти – всяка от тях със само няколко свежи, натурални съставки, които обгрижваха кожата. Моята баба беше най-невероятната, красива, обичаща живота, здрава и щастлива жена, която някога съм познавала. Не само наследих нейните убеждения, рецепти и методи – пренесох ги напред във времето на едно следващо ниво.

Животът в Лондон не предлага голяма градина, където да отглеждаш каквото си искаш, но пък предлага невероятен избор и достъп – в моята колекция от над 200 растителни екстракта има такива, които идват от всички краища на света. Това невероятно разнообразие наистина разшири моя хоризонт. Чрез експерименти с качествата и особеностите на всяко растение и неговия екстракт, разбрах как да извлека най-доброто и формулирах различни комбинации, така че всяка съставка да работи най-добре заедно с останалите. В произвеждането на изцяло натурална козметика има трудности, но мога да кажа, без скромност, че когато човек работи със страст, разбиране, знания, респект и строги принципи, няма нищо, което да не може да постигне.

Когато постигнах резултатите, които щяха да превърнат моите способности и знания в занаят, аз се огледах и осъзнах, че имам доста предимства.

Има само няколко малки производителя на честна, 100 процента натурална грижа за кожата, малка капка в океан от синтетични продукти. Огромни корпорации, опитващи се да се включат в течението “органично и натурално” идват основно от ерата на синтетичните химикали и се вижда колко им е трудно да се освободят от своето наследство.

Вярвам, че много хора търсят наистина натурална козметика. За жалост на пазара в момента всичко иска изглежда натурално без да бъде такова и е много лесно човек да бъде подведен. Смятам, че да се произвежда и продава натурална козметика не е достатъчно – нашата мисия трябва да включва и образоване на клиентите относно разликите. Надявам се това да бъде част от мисията на AMBRE.

Mira-300x199

Защо за теб е важно да използваш сурови съставки в продуктите?

Когато амбицията ти е да създадеш продукт, който е само на стъпка от истинското растение, следва да използваш сурови, незатоплени съставки – това е единственият начин да гарантираш, че крехката композиция на растението ще оцелее при извличането на екстракта и продукционния процес, и ще остане непокътната. Така крайният продукт запазва силата, активните витамини, минерали, незаменимите мастни киселини и нутриенти на всяка от съставките.

Твоите продукти не съдържат вода. Какво влияние оказва това при използването им?

Огромно! Активната, хранителна част на растенията не е разредена. Затова нашите продукти са богати и с висока концентрация – така те имат много по-дълга трайност от конвенционалните продукти. Освен това, имаш нужда от съвсем малко количество. Най-добре е да бъдат нанасяни върху леко влажна, топла кожа, с лек и нежен масаж.

Би ли споделила своя любим съвет за грижа за кожата?

Знам, че сигурно звучи твърде „естествено“ за някои хора, но все пак опитайте – дайте на кожата си чиста натурална ваканция.

Купете няколко чисти растителни масла, да кажем шипка за лицето, авокадо за тялото и масло от ши за ръцете. Използвайте всички във вечерния си ритуал, като нанасяте по малко и оставите да попие. Не е необходимо маслата да се съхраняват в хладилник, но не ги оставяйте на пряка слънчева светлина. И внимавайте в тях да не попада вода.

Използвайте ги в продължение на няколко седмици и сравнете резултатите с тези, които получавате от конвенционалните си кремове и лосиони. Вероятно никога няма да се върнете към тях.

Няколко съвета за пълен успех: маслото от авокадо, което ви трябва, едва ли ще бъде в супермаркета – то трябва да бъде козметично: нерафинирано и студенопресовано. Опитайте да намерите масло от шипка, в което има естествен консервиращ антиоксидант (витамин Е например) – иначе шипката има доста кратък срок на годност заради високото съдържание на мастни киселини.

Аз съм комбинирала всички масла, необходими за тялото в маслото ни за тяло 15 свежи масла за екстра подхранване – то е маслен бленд от авокадо, кайсиеви ядки, сладък бадем, слънчоглед, лешник, коноп и жожоба. А серумът за лице съдържа всичко необходимо за кожата на лицето – започнете с него, за да си улесните живота ;-)))

Кой е любимия ти продукт на AMBRE?

Това е труден въпрос, но ако наистина трябва да избирам, ще бъде моят крем за лице с тиква и кокум. Маслото от тиквени семена, една от основните съставки е него, е просто удивително. Нежната текструра, страхотният аромат и цвят – няма нищо подобно в царството на растенията, дори и самата тиква. С удоволствие бих говорила за неговите качества, но това ще доведе до цяло едно отделно интервю. xxx текстът е преведен от уеб сайта beingcontent.com

∙∙∙

AMBRE можеш да намериш ексклузивно в магазини Шипка на ул. Раковски 159 и ул. Проф. Златаров 23 и онлайн на shipka.bg

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори