МАСАЖИ

за децата с любов

февруари 1, 2020

Ох. Така имат нужда от… Тук разговорът обикновено спира или продължава в посока, която те самите рядко биха задали. Повече спорт? Музикален инструмент? Курс по живопис? Много ги мислим днешните деца и тийнейджъри, но по един „зает“ начин. Почти не се случва да им предложим мълчалива подкрепа, още по-малко – лесна техника за превенция на стреса. Например.

Класически тай масаж. Какво знаем за него?

Класическият тайландски масаж за деца и млади хора в пред- или тийнейджърска възраст помага на много нива:

1. Понижава умственото напрежение.

2. Помага за поддържането на фокус.

3. Намалява физическите болки.

4. Укрепва мускулите и ставите.

5. Разсейва емоционалния стрес и тревожността.

6. Повлиява позитивно спокойния сън.

Накратко – успокоява ума, повишава издръжливостта на тялото и подобрява качеството на живот.

Като казваме качество на живот, реално говорим за превенция – способността да не допуснем хронични неразположения, трайни зависимости или сериозни болести чрез умна грижа за себе си.

Днес усилията, които децата и тийнейджърите полагат да бъдат приети, да оправдаят очакванията, да бъдат харесвани, стават почти непосилни, а постоянният стрес – норма на живот.

Превенцията на стрес – прочие, от моментно състояние той лесно се хронифицира в дистрес – доказано води до укрепване на имунитета. А имунитетът е защитната система на човешкия организъм или както би казало едно дете – „това, което ни пази от болести“.

В Шипка вярваме, че всяка грижа за тялото и ума създава рефлекс за превенция на стреса (деца и тийнейджъри), за неговото преодоляване (възрастни) и за изграждането и поддържането на силен имунитет във всяка възраст.

Тай масажът, наричан „пасивната йога“, не прави изключение в създаването на този рефлекс.

Педиатричният тайландски масаж се препоръчва за деца и младежи в училищна възраст. Делим го условно на детски, който е изцяло релаксиращ и протича на масажна маса, и такъв за тийнейджъри, който силно се доближава до класическия тай масаж, практикуван на земята върху специален дюшек.

В Шшш.! правим тайлански масаж за деца върху масажна маса. 

Тай масажът за тийнейджъри протича на земята върху тънък и удобен дюшек.

Прилагането на тай масаж поддържа доброто физическо състояние на детето в допълнение към спортните занимания и състезания, тъй като увеличава гъвкавостта на мускулите и ставите и поддържа тялото във форма. Осигурява на децата и тийнейджърите свобода на движение чрез отпускане на мускулите и ставите. Този масаж е особено полезен в периода на изпити, тестове и сесии, защото поддържа добро ниво на фокус.

Често наричат тайландският масаж „пасивна йога“, тъй като има подобен ефект; в случая усилията  се полагат основно от терапевта. С балансирането на дъха и позите, в които е поставено тялото, тайландксият масаж успокоява ума и подобрява общото благополучие.

xxx

Продължителността на педиатричния тай масаж в Шшш.! е между 30 или 40 минути в зависимост от възрастта на детето. За практиката ще са му нужни единствено дрехи, които позволяват движение (напр. тениска с дълъг ръкав, клин, широко долнище). Цена: 40 лв.

Като допълнителнение към основните грижи, тайландският масаж е особено полезен за деца с аутизъм.

Тай масажите в Шшш.! се правят от Доротея Маринова, с която може да се запознаете тук.  

За допълнителна информация и часове – 0889 59 11 22 или help@shipka.bg

снимки: Яна Лозева за Шшш.!

И това ще ти хареса

Няма коментари

Отговори